Μουνόψειρα υπό εξαφάνιση


Μια φορά κι έναν καιρό στο υπουργείο Παιδείας είχε πέσει μια βαριά αρρώστια … Φέρανε γιατρούς από το εξωτερικό για να τους εξετάσουνε , κι όλοι με μια φωνή διαπίστωσαν ότι βρήκαν ένα σπάνιο είδος μουνόψειρας . Μιας μουνόψειρας που ήταν υποεξαφάνιση και μόνο στους ελληνικούς φαλλούς και τα αιδοία κυκλοφορούσε… Αυτή προκαλούσε οκνηρία και κνησμό σε όσους είχαν κωλύσει , καθώς και εγκεφαλικές βλάβες. Έτσι ολημερίς τα ξύνανε το βράδυ τους γινόταν πάλι τούμπανο .. Όλοι άρχιζαν να είναι καχύποπτοί , ποιος/α ήταν εκείνος/η που τους είχε κωλύσει ; Δεν βρέθηκε ποτέ φάρμακο γι αυτό το συγκεκριμένο είδος ψείρας , μόνο κάποιοι Δήμαρχοι (παλιοί κοινοτάρχες δηλαδή , άρε Καποδίστρια τι μας έκανες )και κάποιοι τοπικοί παράγοντές από την Καρδιτσομαγούλα και άλλα μεγάλα κεφαλοχώρια κατέβαιναν στην Αθήνα , τους έδιναν κάτι μαγικά σύκα με καταπραϋντικές ιδιότητες . Σαν αντάλλαγμα τους ζητούσαν να ανοίξουν τμήματα ΤΕΙ ή ΑΕΙ στα μέρη τους , γιατί οι φοιτητές που θα ερχότανε θα άφηναν λεφτά στην τοπική κοινωνία . Φυσικά δεν είχε γίνει κανένα πρόγραμμα , τι χρησιμότητα θα είχε ένα ΤΕΙ Αγελαδογονιμοποιητή ή ένα Πανεπιστήμιο Πυρηνικής Φυσικής στον Άνω Πλατανιά , ούτε τι ανάγκες είχε η αγορά εργασίας , ούτε που θα μπορούσαν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι αυτών των σχολών . Συν της άλλης δεν υπήρχαν καθόλου υποδομές , στήνανε ένα τσαντίρι ή ένα προκάτ στη μέση του πουθενά , φέρνανε από σχολεία –Πανεπιστήμια –στάνες και τα συστεγάζανε μαζί , τρώγανε τα λεφτά και όλα τα άλλα άστα να πάνε στο διάολο . Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών των τμημάτων ; Τι είναι αυτά; Κανείς δεν γνώριζε .Υποδομές , βιβλιοθήκες , εργαστήρια ;;;; Χα-χα-χα! Τι είναι αυτά ; Τα λεφτά είπαμε φεύγανε στα σύκα … Και όλο αυτό το ονομάζανε αποκέντρωση !!!! Εμείς δεν ζούμε στην Ελλάδα ρε , αφού Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα … Και δεν το λέω για μένα που τώρα ζω στο κατσικοχώρι του κερατά , αλλά και όλοι εσείς που ζείτε στην Θεσσαλονίκη , στην Πάτρα , στο Ηράκλειο ,στη Λάρισα νομίζεται ότι νοιάζονται τι γίνεται στις τοπικές κοινωνίες σας ; Παπάρια

Σχόλια

Ο χρήστης Chloe είπε…
Μπράβο Σοφία χώσε μήπως μας ακούσουνε..Έστω και μέχρι την Αθήνα!!!
Υ.Γ. Ο συγγραφικός σου οίστρος δίνει και πέρνει!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
etsi etsi dwsta ola kai kraxe oso mporeis :):):)
Ο χρήστης Γεωργία είπε…
Ρε κοπελιά, θυμάσαι μια συζήτηση που είχαμε στο αμάξι ψάχνοντας τα ΚΤΕΛ? (Τι εμπειρί ακι αυτή ε; χαχαχ)

Ένα θα σου θυμίσω μόνο: Όσο την ψάχνεις, στη γαμημένη την ζωή, τόσο χάνεσαι.

Απλά αυτό είναι η δικαιολογία των πολλών για να τα ξύνουν...Μπας και "Χαθούν".

Ας τους πει κάποιος μια ακόμα φορά, ότι ΕΔΩ που έχουμε μπλέξει, χειρότερα δεν έχει...Ας "Χαθούμε" και λίγο μπας και ξελασπώσουμε...
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Μπουρδελοσύστημα Χλόη μου , άσε με, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι .Αυτοί πότε θα εξαφανιστούν δεν ξέρω… Θανασάκη μου , δεν είμαι εδώ για κράξιμο , έχω αγανακτήσει απλώς και λύσεις υπάρχουν και σοβαρές κιόλας , απλά αυτό που είχα πάντα απορία είναι γιατί όλα τα καινούργια τμήματα ανοίγουν πάντα λίγο πριν τις εκλογές . Γιατί άραγε ; Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας , να κοιτάξουμε στα χάλια μέσα μας και μετά κράζουμε και τα απέξω .
Φυσικά και θυμάμαι , ξεχνιούνται αυτά … Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες και ας πέρασαν μέρες πολλές !! Ο Χαμένος τα παίρνει όλα και κάτι ακόμα τι είχαμε , τι χάσαμε !!!
Ο χρήστης Ανδρέας Κ είπε…
Ναι αλλά, το 90% των Ελλήνω πάλι τα δυο "μεγάλα" κόματα θα ψηφίσει! Τις φοιτητικές νεολέες τις είδες πως επιφημούν τους αρχηγούς τους; Το λεγόμενο φοιτητικό κίνημα αντι να κοιτάει τα χάλια του εκπαιδευτικού συστήματος και δη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τρέχει πίσω από τους κομματικούς μηχανισμούς για να εξασφαλίσει μια μελλοντική θεσούλα στον κρατικό μηχανισμό. Ποιοί θα δουλέψουν στο δημόσιο λιγότερο; Οι Πασπίτες ή Δαπίτες;;; Ψηφίστε και κερδίστε!
Ο χρήστης manosantonaros είπε…
Ωραία τα΄λεγες,,,μέχρι που ξαφνικά σταμάτησες... Απότομα... τί έπαθες παιδάκι μου; Σου τηλεφωνήσανε για καφέ και την έκανες στη μέση της σκέψης σου;
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Καλά τα λες Ανδρέα , ξέρω πως είναι έτσι . Εσύ τι τους προτείνεις να ψηφίσουν ; Όσο για τις φοιτητικές νεολαίες , είναι χειρότερη φάρα και από αυτούς που μας κυβερνάνε . Αλλά σου είπα πρώτα να κοιτάμε τα δικά μας χάλια.. Μην στεναχωριέσαι πάντως δεν ανήκω σε καμία νεολαία και ούτε υπάρχει περίπτωση να δουλέψω στο Δημόσιο , εγώ έχω ακόμα όνειρα .
Μάνο Αντώναρε !Κανείς λάθος έχει και συνέχεια , εσύ δεν μου έλεγες τις προάλλες , να μην γράφω κατεβατά δεν τα διαβάζει ποτέ κανείς ; Έτσι τα κόβω αφού τι να κάνουμε πάντα πλατειάζω , γράφω μυθιστορήματα , ας μου δώσει κάποιος ένα όριο λέξεων και σκέψεων!!! Χα-χα-χα έλα πλάκα σου κάνω , δεν έχει καμιά συνέχεια , ούτε με διέκοψε κανένας , μπορεί να το βλέπεις άγαρμπο το κόψιμο , αλλά τόσες σκέψεις έβαλα και τόσες λέξεις είχα, μετά πεινούσα , και με είχαν καλέσει να μου κάνουν έξω το τραπέζι και δεν μπορούσα να αντισταθώ !
Ο χρήστης Unknown είπε…
χώστα στους κ..πυργιώτες!!!
το έλεγα...
ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση για το καλό της παιδείας...
και, όχι να "βγαίνουν φράγκα"...

ελπίζω να μπει το σχόλιο, ή να κάνω προφιλ στον μπλογκερ;;;;
Ο χρήστης Γείτων είπε…
Σοφάκι έχεις δίκιο σχετικά με τις σχολές κ γι αυτό καλό είναι να ρίχνουμε μία ματιά στα επαγγελματικά δικαιώματα μιας σχολής πριν την δηλώσουμε στο μηχανογραφικό, αφού οι "αχρηστες" σχολές εχούν όντως αρχίσει κ πληθαίνουν τρομερά κ οι περισσότεροι φοιτητές τους το αντιλαμβάνονται πολύ αργά.
Ο χρήστης tzonakos είπε…
Mπράβο, εξαιρετική φαντασία αν και μπορούσες ακόμα καλύτερα να τα γράψεις.
Δεν πειράζει, με το ταλέντο σου σίγουρα θα γράψεις άλλα και θα σε απολαύσουμε.
Επι του θέματος, η Ελλάς ειναι ακόμα Αθηνοκεντρική και υδροκέφαλη.
Εχεις δίκιο.
Αλλα ισως αυτό μπορούν να το κατανοήσουν μόνο όσοι/ες μεγάλωσαν ή εστω εζησαν σε επαρχία.

Καλο ΣΚ :)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Σε ευχαριστώ τζονάκο μου , βλέπεις όμως γράφω εδώ και καιρό και σίγουρα έχω γράψει και καλύτερα από αυτό εδώ , το βαρέθηκα το blogging , οπότε αν περιμένεις κάτι από εμένα καλύτερα να ανατρέξεις στα παλιά , παρά να περιμένεις να δεις κάτι στο μέλλον , βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία , ποιος ξέρει … Ναι βέβαια ξέρω οι Αθηναίοι δεν τα πάνε και καλά με την γεωγραφία , και ελάχιστες φορές γνωρίζουν τι υπάρχει εκτός Αττικής , άντε και τις Κυκλάδες ..

Καλό ΣΚ και σε σένα ..
Ο χρήστης tzonakos είπε…
Θα το κάνω, θα διαβάσω τα παλιά σου.
:)
Ολοι κάποια στιγμή βαριόμαστε αλλα μην τα παρατάς :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις