In this great future, you can't forget your past







Δεν ξέρω τι είναι εκείνο που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο αισιόδοξο . Ξέρω όμως για τα καλά τι είναι εκείνο που κάνει εμένα να χαμογελάω , τι με κάνει να είμαι θεριακλού, με τα έτσι και με τα εκείνα μου ! Δεν πάει ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα , έχω τόσα αποθέματα κουράγιου και ψυχικής ηρεμίας που δεν χαμπαριάζω τίποτα . Χμ… Ξέρω η εύκολη εξήγηση σε όλο αυτό , μπορεί να τη δώσει κανείς βιαστικά μέσα σε μια λέξη «αναισθησία» . Όχι φιλαράκο μου δεν είναι αυτό . Όταν έχεις δει τα χειρότερα και τα μη αναστρέψιμα ξέρεις καλά πως είναι το παιχνίδι και ξέρεις και καλά να το παίζεις . Τώρα βέβαια θα πει κάποιος μεγάλος μαγκάκος, πως τα ξέρεις εσύ μωρή από τα 22 σου . Δεν φταίω ρε μεγάλε που εσύ στα 22 σου ήσουν αραχτός και light και παρόλα αυτά τίγκα στην μελαγχολία και την ανασφάλεια … Δεν φταίω εγώ που το έργο το ανακάλυψες 30 χρόνια μετά , καλύτερα για σένα .Πέρα από όλα αυτά όμως, η αισιοδοξία πιστεύω είναι κάτι που πηγάζει από τα μέσα του καθενός μας , είναι στάση ζωής , είναι νίκη στην μιζέρια μας, είναι οπτική γωνία .

Μόνο όποιος δεν φοβάται μπορεί να είναι αισιόδοξος , μόνο όποιος μπορεί να αγαπάει μπορεί να είναι αισιόδοξος , μόνο αυτός που μπορεί να σηκώνεται από τα συντρίμμια και να τραγουδάει μπορεί να είναι αισιόδοξος . Για παράδειγμα στις 4 Μαρτίου το 2004 είχα πιάσει φωτιά , μαλλιά, ρούχα φρύδια ,βλεφαρίδες όλα είχαν πάρει φωτιά ..

Όσοι βρισκότανε κοντά μου άλλοι κλαίγανε , άλλοι τρέξανε να βοηθήσουνε , άλλοι πάγωσαν από τη σκηνή , κι εγώ μετά το πρώτο σοκ και αφού είχα μπει ολόκληρη μέσα σε μια μπανιέρα και βρεχόμουνα τραγουδούσα πιάνω φωτιάααααααααα, πιάνω φωτιάαααα !!! Γέλασαν όλοι , ψυχραιμία και αισιοδοξία πάνε πακέτο . Πραγματικά αισιόδοξος δεν είναι εκείνος που από τις συνθήκες μπορεί να είναι αισιόδοξος , πραγματικά αισιόδοξος είναι εκείνος που όλα του ήρθαν σκατά κι ακόμα ελπίζει , πραγματικά αισιόδοξος είναι όποιος μπορεί να τραγουδάει σαν τον Bob :

Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!

Ή αλλιώς

Cause - 'cause - 'cause I remember when a we used to sit
In a government yard in Trenchtown,
Oba - obaserving the 'ypocrites - yeah! -
Mingle with the good people we meet, yeah!
Good friends we have, oh, good friends we have lost
Along the way, yeah!
In this great future, you can't forget your past;
So dry your tears, I seh. Yeah!

No, woman, no cry;
No, woman, no cry. Eh, yeah!
A little darlin', don't shed no tears:
No, woman, no cry.
Eh!



Η αισιοδοξία είναι κουλτούρα

Σχόλια

Ο χρήστης alekos είπε…
Κατάφερες να μου φτιάξεις το κέφι μετά από μια κουραστική και απογοητευτική ημέρα, να είσαι καλά
Ο χρήστης Γεωργία είπε…
Ει, ψιτ, κοπελιά!!

Αισιοδοξία είναι να θυμάσαι πάντα πόσο καλά τα κατάφερες να ξεφύγεις από μια απαισιόδοη κατάθλιψη ;)
Ο χρήστης ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε…
... και να θελεις πασει θυσια να παραμεινεις μακρια της Γεωργια μου, ετσι δεν ειναι;
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Δικιά μου ευχαρίστηση Αλέκο , που μπόρεσα κι έκανα κάτι τέτοιο ! Χα-χα-χα
Απαισιόδοξη κατάθλιψη ;;;; Τι είναι αυτό καλέ ; Πρώτη φορά το ακούω ! Άντε το πολύ να το βίωσα εκεί στα 14-15 , πέρασε η εφηβεία και είδα ότι η ζωή είναι ωραία ρεεεεεε!
Πάσει θυσία; Χα—χα-χα Αν δεν γίνει βίωμα αισιοδοξία , αν δεν τον έχεις , μην την ψάχνεις με την πρώτη στραβή πάλι θα πέσεις στα βαριά !Χε-χε-χε! Με την περίπτωση Πυγμαλίων παίζει αυτό που λένε ο μαθητής γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλο
Ο χρήστης Γείτων είπε…
Όταν ένας αισιόδοξος σηκώνεται απο τα συντρίμμια σκέφτεται κάτι του στύλ "Θα ρθει μία μέρα που δε θα με πλακώνουν συντρίμμια κ θα τραγουδάω"

Όταν ένας απαισιόδοξος σηκώνεται απο τα συντρίμμια σκέφτεται κάτι του στύλ
"ας τραγουδήσω τώρα γιατί την επόμενη φορά που θα με πλακώσουν δε θα σηκωθώ"

Οπότε είναι πιο πιθανό να τραγουδήσει. Με λίγα λόγια μη συγχεεις τη διαθεση με την αισιοδοξία. Οι αισιοδοξοι συνήθως απλά περιμένουν τα καλύτερα να ερθουν. Οι απαισιοδοξοι γνωρίζοντας οτι αυτα που θα ρθουν θα είναι χειρότερα έχουν καλή διάθεση τώρα, δε περιμένουν να τους φτιάξει αύριο :P
Ο χρήστης Dreamer on the Poof είπε…
-Άν της βγάλεις και το βρακάκι να διαβάζουμε πιό άνετα... -:)-:)-:)

-Το εξηνταεφτά σε πείραξε,έ;;;
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι αισιόδοξοι , αλλά ποτέ δεν με ένοιαξε το χθες και το αύριο , για το σήμερα μιλάμε πάντα ! Τσάο αντένα , τσάο αντένα σαν εσένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον ΑΝΤ1 ! Τσικι τσαγκα τσικι τσαγκα σε ερωτεύτηκα βρε μάγκα
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Ας αφήσουμε και κάτι στην φαντασία …Το 69 καθώς γυρνούσα εδώ κι εκεί ….Τραλαλαλαλα
Ο χρήστης dimitris είπε…
Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη

αισιοδοξία η [esioδoksía] O25 : ANT απαισιοδοξία. 1. η ψυχική διάθεση εκείνου που βλέπει τον κόσμο ή τα γεγονότα από την ευχάριστη πλευρά τους καθώς και η πεποίθηση ότι κάθε υπόθεσή του θα έχει ευνοϊκή έκβαση: Άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη ζωή με αγάπη κι ~. Συγκρατημένη ~. Yπερβολική ~, υπεραισιοδοξία. Παρά τις δυσχέρειες αντιμετωπίζει την κατάσταση με ~. 2. φιλοσοφική άποψη που υποστηρίζει ότι ο κόσμος είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε να υπάρχει και ότι καθετί στον κόσμο είναι καλό ή οδηγεί προς το καλό· οπτιμισμός: Eμπειρική / μεταφυσική ~. [λόγ. αισιόδοξ(ος) -ία]


Με τα χρόνια κατάλαβα ότι η αισιοδοξία(και η απαισιοδοξία)υπάρχει σαν προδιάθεση στον άνθρωπο και αυξομειώνεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις της ζωής μας!!!

Βρίσκεται στο γονιδίωμα μας!!!

Όπως λέει και η κυρία Λίτσα...

"ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΦΤΑΙΕΙ!!!"


ΕΡΩΤΗΣΗ--->
Το mojito το πίνεις
α)Με Bacardi ή Havana Club,
β)Με δυόσμο ή με μέντα,
γ)Με ή χωρίς μαύρο ρούμι στο φινίρισμα???
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Χμ, δεν νομίζω ότι φταίει το γονίδιο , γιατί άμα είχαμε πάρει από την Αρτεμισία ή από την Αρτεμισία 3 , άστα να πάνε ! Χα-χα-χα, είδες μερικές φορές που ξεφεύγουμε από τα γονίδια! Απάντηση στην ερώτηση :
1) Havana Club,
2) Μέντα
3) Χωρίς
Χθες έπαιζα beach volley , με κάτι Ιταλούς στο Al de mar ,το δεύτερο πολυτελέστερο ξενοδοχείο όπως λέγεται … Και μια Ιταλίδα ρωτούσε τι σημαίνει το μαλάκας , strogo της λέω ! Χα-χα-χα!
Ο χρήστης tojotis είπε…
ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ 11ΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΤΟΜΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις