Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

Πτυχιακές


Μια προσφορά για τους φίλους συμφοιτητές μου , που πλέον σκορπιστήκαμε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας … Τι σας φέρνω τι σας φέρνω ; Ολόφρεσκες πτυχιακές του κ. Κούτρα διαλέχτε και πάρτε και αν δεν σας αρέσουν , μην μασάτε , θα βγάλουν και οι άλλοι καθηγητές … Όποιος θέλει να ασχοληθεί με καθαρά δημοσιογραφικά θέματα , να έρθει σε συνεννόηση , με τον κ.Σμυρνή , την κ.Κωστακοπούλου και την κ. Σκούτα .Οι παρακάτω πτυχιακές είναι καθαρά τεχνικού περιεχομένου , για τα σχετικά με τις τεχνολογίες web , να έρθετε σε συνεννόηση με κ. Χριστοδούλου , κ . Καραμπούλα , ενδεικτικά αναφέρω κάποια ονόματα καθηγητών . Όσο για τα της γραφιστικής δεν έχω ιδέα .


Πρόγραμμα δημιουργίας και επεξεργασίας λίστας (play list)ακουστικού υλικού με σκοπό την χρήση του σε ραδιοφωνικό σταθμό .
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία , οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας και επεξεργασίας λιστών (play list) για ραδιοφωνική εκπομπή. Οι λίστες θα περιλαμβάνουν αρχεία ήχου ραδιοφωνικών εκπομπών όπως για παράδειγμα τραγούδια, διαφημίσεις , σποτάκια, συνεντεύξεις κλπ και θα είναι χρονοπρογραμματιζόμενες ανά μέρα/εβδομάδα κλπ. Όλο το υλικό θα είναι αποθηκευμένο σε βάση δεδομένων με σκοπό την εύκολη και γρήγορη αναζήτηση τραγουδιών . Τέλος η εφαρμογή θα διαθέτει και παράθυρο ζωντανής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (live chatting) με τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού πάνω από το πρωτόκολλο TCP/IP.
Η εφαρμογή θα δημιουργηθεί σε προγραμματιστικό περιβάλλον Visual Basic .



Απαιτήσεις πτυχιακής : Κατασκευαστική –απαιτείται η παρουσία των σπουδαστών στο χώρο του Τμήματος και βασικές γνώσεις προγραμματισμού .
Αριθμός Σπουδαστών :2-3
Βαθμός Δυσκολίας *****

Ζωντανή Τηλεόραση (live TV )μέσω διαδικτύου .
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία , οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν έναν τηλεοπτικό σταθμό χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και λογισμικό μετάδοσης ζωντανού οπτικό-ακουστικού υλικού μέσω διαδικτύου . Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο υλικό και λογισμικό για την δημιουργία και εγκατάσταση ενός εξυπηρετητή (server) που θα μεταδίδει τόσο ζωντανό υλικό που θα συλλαμβάνεται από βιντεοκάμερα , όσο και υλικό κατά απαίτηση των χρηστών (on demand).

Απαιτήσεις πτυχιακής : Κατασκευαστική –απαιτείται η παρουσία των σπουδαστών στο χώρο του τμήματος .
Αριθμός σπουδαστών 2-3
Βαθμός δυσκολίας : ***


Ασύρματη δικτύωση (WiFi). Μελέτη και εγκατάσταση ασύρματου τοπικού δικτύου στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ.
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, οι σπουδαστές θα ασχοληθούν
α)με την θεωρητική παρουσίαση της ασύρματης δικτύωσης σε επίπεδο τοπικού και μεγαλύτεροι δικτύου παρουσιάζοντας πρωτόκολλα επικοινωνίας , και τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό (access points, routers, κεραίες κλπ) και
β)την εγκατάσταση ενός ασύρματου δικτύου πλήρως λειτουργικού στον χώρο του τμήματος Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε .


Απαιτήσεις πτυχιακής : Κατασκευαστική –απαιτείται η παρουσία των σπουδαστών στο χώρο του τμήματος .
Αριθμός σπουδαστών 1-2
Βαθμός δυσκολίας : ***


Παρουσίαση μεθόδων και τεχνικών μεταπαραγωγής τηλεοπτικού υλικού .
Η μεταπαραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού περιλαμβάνει την δημιουργία ηχογραφήσεων , ταινιών κινηματογράφου , φωτογραφιών και ψηφιακής τέχνης , βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων . Σαν όρος είναι γενικός και περιλαμβάνει όλα τα στάδια της παραγωγής που λαμβάνουν μέρος μετά την πραγματική καταγραφή του υλικού και τελειώνει με την ολοκληρωμένη εργασία . Η μεταπαραγωγή στην πράξη είναι πολλές και διαφορετικές διαδικασίες που οργανώνονται κάτω από το ίδιο όνομα. Αυτές περιλαμβάνουν :Επεξεργασία εικόνας και τηλεοπτικού προγράμματος , επεξεργασία ενός μουσικού θέματος , εγγραφή και επεξεργασία της μουσικής , προσθήκη ειδικών εφέ κυρίως με τη χρήση υπολογιστών . Στην παρούσα εργασία οι σπουδαστές καλούνται να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη των μεθόδων μεταπαραγωγής οπτικο-ακουστικού υλικού(γραμμικές/μη γραμμικές ), καθώς και των υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται και των εταιρειών που ασχολούνται στον χώρο αυτό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο .

Απαιτήσεις πτυχιακής : Βιβλιογραφική
Αριθμός σπουδαστών 1
Βαθμός δυσκολίας : **


Είναι και άλλες δυο αλλά να πάτε να γαμηθείτε βαριέμαι να τις γράφω , σε καμιά βδομάδα θα τις βγάλει και ο Κούτρας στη σελίδα του , δεν έχουν βγει επίσημα , εγώ όμως έχω το προνόμιο να της έχω !!Χα-χα-χα… Τα άλλα θέματα τα κρατάω για μένα , χε-χε! Φιλιά σε όλους σας κωλοπαίδια μου λείπετε !!!
Άντε και καλό πτυχίο !

12 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλη επιτυχια σε ολους!!!

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Πτυχιακή....τι μου θύμησες...! Ευτυχώς ξεμπέρδεψα πριν από 1.5 χρόνο... Ταλεπωρία... όχι τόσο το θέμα αλλά το να βρω το καθηγητή μου που δεν ήξερα μέχρι τελευταία στιγμή αν θα έρθει στην εξέταση!!! Δεν έδινε πουθενά σημεία ζωής!

Sophia Choleva είπε...

Ευχαριστούμε ΠΡΕΖΑ ΤV!
Πως σε λένε ; Δεν θυμάμαι …
Πάντως έτσι είναι πότε πιάνει ο καθηγητής τον φοιτητή πότε ο φοιτητής τον καθηγητή , σε μας δεν παίζουν τέτοια , είμαστε τόσο λίγοι και να θες να χαθείς δεν γίνεται , οι πρώτοι που θα βγούμε από αυτή τη ρημαδό σχολή , ας μας δώσουν μια προσοχή . Αλλά όντως μερική καθηγητές και ειδικά αυτοί που ενδιαφέρομαι να πάρω εγώ είναι πολύ στα αρχίδια τους

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

Δυο πτυχιακες χρειαστηκε να γραψω (ε, η μια ημιτελης) για να το παρω το $#^%$#@ το πτυχιο!

Ασε με, συγχιστηκα τωρα!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων

Θυμήσου πως με λένε… είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Μια χαρά μπορείς να χαθείς στο ΤΕΙ Λάρισας... εκεί τελείωσα ιατρικά εργαστήρια. Ειδικά στις εκλογές που μου τα έκαναν τσουρέκια έμπαινα από την πίσω πόρτα της γραμματείας.

Sophia Choleva είπε...

Ναι είδα ότι έγραφες για το πολιτισμικό σοκ στη Λάρισα , εγώ είμαι από εκεί δεν σπουδάζω όμως στη Λάρισα … όσο για το πολιτισμικό σοκ , δεν καταλαβαίνω θα λες τα πολλά μπουζούκια και τα σκυλάδικα που έχουμε ε ; Εντάξει εδώ κάνανε τόσα χρόνια να φτιάξουνε μέγαρο στην συμπρωτεύουσα δεν μπορεί κάποτε θα κάνουν και σε μας ! Χα-χα..Πάντως δεν έχεις δίκαιο , η Λάρισα μπορεί να είναι μια επαρχιακή πόλη , αλλά είναι αρκετά μεγάλη , με πάρα πολλές επιλογές , και πίστεψε με εγώ βίωσα πραγματικά τι θα πει επαρχία , οπότε μην φωνάζεις και καθόλου που σπούδασες εκεί ! Μάλλον δεν την έψαξες καλά , υπάρχουν αρκετοί πανέμορφοι χώροι στη Λάρισα, Λάρισα δεν είναι μόνο ταχυδρομείου . Δεν ξέρω αν μένεις πλέον εκεί η έφυγες , πάντως αν είσαι ακόμα εκεί έχω να σου προτείνω αρκετά «κρυμμένα μέρη»!

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

To πολιτισμικό σοκ δεν αναφέρετε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την ψυχαγωγία που προσφέρει η Λάρισα.

Αναφέρετε στους ανθρώπους που γνώρισα εκεί και δεν είναι κατά ανάγκη Λαρισέοι απλά εκεί μου δόθηκε τόσος χρόνος και χώρος για ανακάτεμα με άλλους ανθρώπους. Άτομα διαφορετικά από εμένα. Ως προς την συμπεριφορά τον τρόπο μεγαλώματος, τις συνήθειες και τον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.

Η έλλειψη εναλλακτικής ψυχαγωγίας αφήνουν αδιαμφισβήτητα μεγάλο κενό σε όλη την επαρχία. Αλλά εν λήψη αυτών βρήκα νέους δρόμους... όπως rafting στον Πηνιό, βαρκάδα στη λίμνη Πλαστήρα, βόλτες με άλογα, πολεμικές τέχνες κλπ. η σκοποβολή μου ξέφυγε ... διότι δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τον σύλλογο.

diastimata είπε...

Καλή επιτυχία σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

καλή επιτυχία

Ps: τι κμματάρα θεέ μου, πόσα χρόνια είχα να το κούσω?

thanks μικρή.

"πες μου ένα ψεμα να αποκοιμηθώ, μοναχά για σενα κάνω τον χαζό"

αχ, ρε άσιμε

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Σα να λέμε η παλιά που δίνει συμβουλές στα νεούδια; :)) Τι κάνεις ρε Τζαμαϊκανό αγρίμι; Καιρό έχουμε να τα πούμε καλά. Σε φιλώ! :)

Sophia Choleva είπε...

Ευχαριστώ διαστήματα μου !!!Κομματάρα δεν λες τίποτα , σε περιμένουν κι άλλες κομματάρες , μείνε συντονισμένος … Πολεμικές τέχνες ακούω , να αρχίζω να φοβάμαι δηλαδή ; Ρίχνεις και ξύλο ; Αλεξούκο μου εδώ στη Λάρσα είμαι και τρώω κατεψυγμένα εξωτικά φρούτα …Όχι δεν είμαι η παλιά που δίνει εντελές στους νέους , η παλιά στους παλιούς απευθύνεται !