Rol με δράση ξύδι-Επιλογή που δεν μετανιώνεις...


Χτυπούσε το τηλέφωνο επίμονα. Αν και κουρασμένη έπρεπε να πλύνω τα πιάτα, το ίδιο απορρυπαντικό πιάτων Rol ξύδι. Η ίδια ακριβώς μυρωδιά με τότε, που έπλενα ανυποψίαστη τα πιάτα σε μια κουζίνα ισογείου που έβλεπε στο φωταγωγό.

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα από τότε. Απελπιστικά υποψιασμένη πια με τις φλέβες των χεριών μου πρησμένες από την κούραση  πλένω τα αποφάγια σε κάποια το ίδιο ασφυκτικά μικρή κουζίνα, αυτή τη φορά όμως σε ρετιρέ και με παράθυρο με θέα θάλασσα , ίσως να είναι το μοναδικό πράγμα που αξίζει να βιώσει κανείς μεγαλώνοντας, να αποκτήσει μια κουζίνα με θεα τη θάλασσα.

Στο μέσα δωμάτιο κανείς , τουλάχιστον παλιότερα υπήρχε ένας ίσκιος .

Δεν νιώθω τα χέρια μου , τα τυλίγω μέσα στην πετσέτα κάθομαι στο σκαμπό αποκαμωμένη . Έτρεξα τόσο πολύ , δούλεψα τόσο , και έπρεπε να είμαι τέλεια , τα κατάφερα . Τουλάχιστον αυτό έβλεπαν οι γύρω μου.

Συνεπής πάντα και παντού , με ένα λαιμό διαρκώς στεγνό από το λαχάνιασμα, είναι η εποχή τέτοια , είναι η ώρα που πρέπει να ανέβω το βουνό για να μπορώ να δω τη θάλασσα μου ψιθύρισα , κι όταν έρθει η ώρα της κατρακύλας ποιος νοιάζεται ; Αμφιβάλλω αν θα ζω μέχρι τότε.

Λόγια , που μουρμουράω μόνη μου , για να πείσω τον εαυτό μου για κάτι που δεν πείθεται . Ώρα για να καταρρίψω τα μεγάλα ΔΕΝ μου .
Τα κατάφερα όλα , και ; Στο τέλος μια κούραση μένει , ίσως να φταίει ο πεσμένος αιματοκρίτης …

Πάω για ύπνο τώρα , θα βάλω τα χέρια μου κάτω από τις μασχάλες για να μην πονάνε. Κλείνω το παράθυρο, είναι ωραία η θάλασσα μόνο που στην επιφάνεια της επιπλέουν οι φελλοί και τα σκατά και η μπόχα είναι αφόρητη , ο φωταγωγός πάντα θα έχει άλλη χάρη .

Σχόλια

Ο χρήστης Ottimista είπε…
To ωραίο είναι ν΄ ανέβεις στο βουνό και να παραμείνεις εκεί ψηλά, αυτό σου εύχομαι . Θα κουραστείς ,ναι σίγουρα ,αλλά ,αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο , κάντο είναι ωραία η θέα από κει πάνω.Και σε μένα αρέσει η θέα της θάλασσας από ψηλά ,πολύ ,το ξέρεις άλλοστε ...
Ο χρήστης Menelaos Gkikas είπε…
Καλησπέρα. Καιρό έχω να έρθω από εδώ!! Το κακό είναι ότι πολλές φορές οι άνθρωποι δεν δίνουν τον καλό αγώνα. Δίνουν τον άνισο αγώνα. Πρέπει να σου πω για ένα χημικό που μου έκανε ιδιαίτερα στην παλιά μου γειτονιά σε μία γκαρσονιέρα. Ακόμα παλεύω να αποκτήσω τη φιλοσοφία του!! Καλό σου Σαββατοκύριακο!
Ο χρήστης manosantonaros είπε…
μαλακιστήρι... εεεε...μαλακιστήρι.
(η φράση με τα χέρια κάτω απο τισ μασχάλες είναι υπέροχη)
μαλκιστήρι... ε, μαλακιστήρι...
Ο χρήστης Εξύμνoς είπε…
Αμαν!! Τι αλλαγες ειναι αυτες?? Τωρα που καλοκαιριασε εβγαλες αυτην την υπεροχη εικονα που ειχες φοντο?? Φερε το μπικινι πισω στο λαο σου!!

Υπολκεινομαι για τις μουσικες σου επιλογες!!

Καλα να περνας και καλο καλοκαιρι!
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Aquí no valen las maldiciones no valen los deseos
aquí lo ahora mendiga un poco de amargura de lo ayer
aquí los ángeles no lloran tampoco lamen heridas
aquí la tristeza jamás venza.

Aquí los días viajen como tortugas muertas
y yo tropezando los sigo
aquí los pensamientos vivifican naufragios, incendios
me quemo entero aquí y de nuevo me apago aquí.

Aquí las noches no anhelan mas fiestas salvajes
solamente espantajos cantan con corazones prestados
aquí mueren soñolientos los últimos amantes
aquí la tristeza jamás venza.
Ο χρήστης Menelaos Gkikas είπε…
Πολύ μαρέσει το τελευταίο τραγούδι σου χαρωπή μικρή μπουμπού...!!
Ο χρήστης diastimata είπε…
Και την ανηφόρα θα σκαρφαλώσουμε και την κατηφόρα θα κουτρουβαλήσουμε, για να διαπιστώσουμε ότι πίσω της έκρυβε κι άλλη ανηφόρα κι έπειτα κι άλλη κορυφή -κι άλλη κατηφόρα- και πάει λέγοντας. Αν ήταν το ταξίδι να ήταν όλο ευθεία, θα το ΄καναν πολλοί. Δώσε το χέρι σου, προχωράμε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις