Κυριακή, Αυγούστου 22, 2010

Η πρώτη συνάντηση


Φρούριο Λάρισας-Πλατεία Λαμπρούλη


Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα πάνω του,ήταν τα μάτια του,όταν ήρθε να με πάρει με το αυτοκίνητο του από τον Άγιο Κωνσταντίνο,που είχαμε δώσει ραντεβού.Ήταν σαν μάτια γάτας στο σκοτάδι.



Ξημερώματα της τετάρτης Ιουνίου του 2009 ήταν,όταν οι μπύρες έγιναν κίτρινές τεκίλες και τζιν στο “Jukebox” στην πλατεία Λαμπρούλη, πάνω στο φρούριο.Δεν μπορούσα με τίποτα να παραβλέψω ότι ήταν ένα ψηλό,καστανόξανθο αγόρι,με μπάσταρδα πράσινα μάτια και ότι είχε μια απίστευτη άνεση και απλότητα στις κινήσεις του και στον τρόπο που μου μιλούσε.Αυτή ήταν η πρώτη μας συνάντηση και αφορμή γι αυτήν ήταν η συναυλία των Israel Vibration στη Θεσσαλονίκη,ίσως αν δεν υπήρχε αυτή να μην τον είχα γνωρίσει ποτέ.

Ήταν λίγο η κίτρινη τεκίλα,λίγο τα πράσινα μάτια του,λίγο οι ωραίες ιστορίες του από το Παρίσι και τη Σαμοθράκη που με έκαναν να ξανασυναντηθώ μαζί του και δεύτερη και τρίτη φορά.Ένα μήνα μετά πήγαμε μαζί στην συναυλία,αλλά όχι σαν γνωστοί αλλά ως ζευγάρι πια.

Όλα έγιναν τόσο ήσυχα,όμορφα και απλά,όσο ήσυχος,όμορφος και απλός είναι και εκείνος και μέσα σε λίγες μόνο μέρες από τη γνωριμία μας,κατάφερε να μετατρέψει τη ζωή μου από κόλαση σε παράδεισο.Όλα τα άλλα αποτελούν ιστορία πια,μια ιστορία που ακόμα γράφουμε παρέα.

Τον ερωτεύτηκα και τολμώ να πω με την πρώτη ματιά,εκείνη τη ματιά έξω από τα seven του Αγίου Κωνσταντίνου,αλλά εκείνο που με κέρδισε ήταν εκείνο που είχα χάσει εγώ από καιρό και το βρήκα άφθονο στην αγκαλιά του,η αθωότητα του.

Αυτή η μικρή ιστορία της αγάπης μου για εκείνον δεν έχει μέσα μικρά δράματα δυνατά πάθη,χολιγουντιανές σκηνές και σκισίματα στηθόδεσμων,έχει όμως μια απέραντη ευτυχία που διακατέχει ακόμα την γράφουσα.

Διαφέρουμε σαν χαρακτήρες,όχι σε πολλά αλλά τις διαφορές μας τις έχουμε.Μερικές φορές αυτή η απίστευτη απλότητα και ηρεμία που έχει και που τον ερωτεύτηκα γι αυτήν ,μου σπάει τα νεύρα.Ναι ξέρω,η ζωή είναι απλή και όμορφη και πρέπει να τη ζούμε και όχι να την αναλύουμε τόσο όσο εγώ,γιατί μερικές φορές οι πολλές λέξεις αντί για λύτρωση φέρνουν δυστυχία,αλλά δεν το αντέχω με τίποτα να μην υπάρχει και τίποτα για το οποίο μπορώ να γκρινιάξω!Στο κάτω-κάτω αν δεν υπήρχε κι αυτή η διαρκής ανησυχία του νου και της ψυχής,θα ζούσαμε σαν τα σκυλιά.(δεν είναι κακό!)

Εκείνος είναι η ισορροπία μου με την πραγματικότητα ή μάλλον ο ενδιάμεσος μου με αυτή και θα μου πείτε μα αυτό ζητούσες από τη ζωή σου κάποιον που θα σε προσγείωνε στην πραγματικότητα ή κάποιον που αφού θα έβλεπε ότι πετάς στα σύννεφα θα προσπαθούσε να σε κάνει να φτάσεις τον ουρανό;

Μα γι' αυτό τον αγαπάω γιατί με αφήνει να πετάξω όσο πιο ψηλά θέλω και όταν γκρεμοτσακίζομαι είναι πάντα εκεί για να με φροντίσει. Δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει αυτή η πορεία ανάμεσα στη γη και τον ουρανό,δεν ξέρω για πόσο θα γράφουμε παρέα τούτη την όμορφη ιστορία. Ξέρω μόνο τι θέλω, κι αυτό το ξέρει μόνο εκείνος.

Υ.Σ
Από τους ανθρώπους που αγαπήθηκα, δεν έμαθα τίποτα. «Αγαπήστε, για ν’ αποβλακωθείτε » λέει ο Πασκάλ,από όσους δεν αγαπήθηκα έμαθα ποια είμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: