Ώρα για αιώρα


Ρακοπόταμος 9-6-2012- Τα μπάνια του λαού

Ήρθε η ώρα, όχι του Γιάννη Βαλαώρα αλλά η ώρα για αιώρα! Η ατμόσφαιρά αποπνικτηκή και η  άσφαλτος αντικολλητικό τηγάνι για τηγανητά κολοκυθάκια(η σκορδαλιά και το ούζο έρχονται μετά) Η τηλεόραση πιο αποπνικτηκή, το ίντερνετ ακόμα περισσότερο. Αφού εκεί που νομίζαμε ότι οι δεινόσαυροι  εξαφανίστηκαν , τσουπ όλοι τους μου μάθανε και το ίντερνετ. Δεν τον είδες τον Μάκη; Εξαπλώθηκε και στα τοπικά κανάλια, μη χάσει η επαρχία τη κακομουτσουνάρα του. Που να πας και τι να κάνεις  και εσύ αγαπητέ φίλε Λαρισαίε; Όταν τα τοπικά κανάλια παίζουν Μάκη κι εσύ ζεσταίνεσαι και ψάχνεις μια μπύρα για να δροσίσεις την καταπιόνα σου; Είσαι ο πρώτος που καταλαβαίνεις ότι μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι , όταν στα πλακάκια της ταχυδρομείου κάνουν σάουνα τα άμοιρα μυρμήγκια  και εσύ, ποιος εσύ, ο πρωταθλητής στο ρούφηγμα του καφέ, το σκέφτεσαι να βγεις για το μεσημεριανό σου αρακλαμαντάν! Αδιανόητο κι όμως πραγματικό!

Κι αν δεν είσαι και από τους τυχερούς που διαθέτουν ένα κατάλυμα, ότι κι αν είναι αυτό βρε αδερφέ,  βίλα, γκαρσονιέρα, τροχόσπιτο, αυθαίρετο ή σκηνή στα Λαρισαϊκά παράλια, τότε την έβαψες!  Ναι αγαπητέ αναγνώστη από την πρωτεύουσα έχει  και ο νομός Λάρισας θάλασσα και για να με πιστέψεις κοίτα εδώ !

Βέβαια κάτι υπάρχει και για σένα. Κατέβηκες καθόλου Αλκαζάρ αυτές τις μέρες; Πήγες μια τσάρκα προς ποτάμι μεριά; Αν όχι κακώς ! Ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνείου και κρατάει μέχρι τις 17. Πήγες για μια βραδινή μπύρα απέναντι από το αρχαίο θέατρο ή  πάνω στο Φρούριο;  Μπήκες στο Artncity, για να ενημερωθείς για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη; (και όταν λέω πολιτιστικά δρώμενα δεν εννοώ ποιος θα τραγουδήσει αύριο στο Starz) Όχι; Τι κάνεις τότε; Λιώνεις μπροστά στην τηλεόραση; Αν βλέπεις EURO σε συγχωρώ...
Τι έρχονται και πάλι εκλογές ; Πάρε τότε και ένα τραγουδάκι που έγραψα για την περίσταση


Ντάλα ήλιο

Καλοκαίρι ντάλα ήλιο
Σαγιονάρα και μαγιό
Δε θα μείνω άλλο στην πόλη
Στα παράλια εξορμώ
Βάζω μπρος τη μηχανή μου
Με ντεπόζιτο μισό
Και μαζί με το μωρό μου
Βάζουμε αντηλιακό
Το'χα όμως δα ξεχάσει
Πίνοντας φραπέ γλυκό
Πως θα πρέπει μπρος στην κάλπη
Πάλι να ξανασταθώ
Να ψηφίσω να τους βγάλω
Ή να πέσω να πνιγώ;
Την πετσέτα μου αρπάζω
Κι αραχτός στην αμμουδιά
'Ισως βρω τρόπο ν'αλλάξω
Ή πατρίδα ή μυαλά
                                        σ.χ

Υ.Σ Για να μαθαίνεις και λίγα Λαρισαικά Καταπιόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις