Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2012

Έπιασε βροχή



Γράφει η Σοφία Χολέβα για το ArtnCity

Αγαπημένε αναγνώστη του ArtnCity καλή σου εβδομάδα. Όπως θα κατάλαβες, που το κατάλαβες σίγουρα δηλαδή το φθινόπωρο ήρθε και επειδή φέτος δε βλέπω να φοριέται και τίποτα άλλο εκτός από τα περσινά ήρθε καιρός να κάνεις μια βουτιά στην ντουλάπα σου, στο πατάρι σου ή όπου άλλου έχεις στοιβαγμένα τα φθινοπωρινά σου και να τα απαλλάξεις μια και καλή από τη ναφθαλίνη, μαζί με αυτά και εσένα. 

Τα σχολεία άνοιξαν, οι απεργίες ξεκίνησαν, οι πρώτες αστραπές έπεσαν, τα χειμερινά μαγαζιά αρχίζουν τα opening party και από σήμερα μπορείς πάλι να γράψεις τα φάρμακα της πεθεράς σου, της γιαγιάς σου και γιατί όχι και της θειάς σου.  Τα δικαστήρια πάλι, επίσημα πια θα πάνε με ρυθμούς χελώνας ενώ στο CERN ακόμα τρίβουν, συγνώμη ακόμα ανακαλύπτουν ήθελα να πω, συγκρούσεις πρωτονίων με ιόντα μολύβδου. Η ανύπαρκτη ελληνική τηλεόραση θα ξεκινήσει κι αυτή μέσα σε τούτη την εβδομάδα την καινούργια της σεζόν και σε παρακαλώ μη χάσεις να δεις και φέτος μια από τα ίδια δηλαδή σκουπ - ίδια..

Αλλά εσύ αγαπητέ να είσαι θαρραλέος και να έχεις Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα και Σοφία * πως θα βγάλουμε και τούτο τον χειμώνα, γιατί όπως λέει και ένα σύνθημα ενός τοίχου “Εδώ δεν πεθάναμε από έρωτα, θα πεθάνουμε από την πείνα;”

Όχι αδέρφια μου, δεν θα πεθάνουμε από την πείνα. Παζάρι έρχεται , όλο και ένα βρόμικο θα φάμε, όλο και κανένα κιλό χαλβά Φαρσάλων θα πάρουμε για το σπίτι και άμα θέλουμε να αλμυρίσουμε θα πεταχτούμε και μέχρι την Ελασσόνα που έχει την γιορτή φέτας ετούτο το σουκού. Τα συννεφάκια και οι βροχούλες, δεν θα μας πτοήσουν ούτε ο φρακαρισμένος ορίζοντας από τις πολυκατοικίες. Γιατί κάθε εποχή έχει και τις ομορφίες της και η φύση το φθινόπωρο σε καλεί να την ανακαλύψεις. Μην μένεις κρυμμένος στην πόλη σου αλλά με την πρώτη ευκαιρία εξακολούθησε τις μικρές αποδράσεις σου στα πέριξ και μάθε όλα τα μυστικά που έχει να σου πει το βρεγμένο χώμα. Καλό φθινόπωρο σε όλους και καλά μυαλά.

Υ.Σ  * Σήμερα γιορτάζουν η Πίστη, η Αγάπη, η Ελπίδα και η Σοφία(δηλαδή κι εγώ!!!), μην ξεχάσατε να στείλετε τις ευχές σας 

2 σχόλια:

ArtandCity είπε...

Χρόνια Πολλά και από εδώ!!!!!!!!!!!!!

Sophia Choleva είπε...

ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά :)